Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, καλεσμένοι της εκδήλωσης που διοργανώνει η Ένωση Γυναικών Πάτρας για την γιορτή της Μητέρας

Όλη η πόλη στήριξε την χθεσινή εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Πάτρας με επίσημους προσκεκλημένους την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και τον σύζυγο της Αλέξανδρο. Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η Φιλανθρωπική Εκδήλωση – Συναυλία γέμισε ασφυκτικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά που άνοιξαν οι πόρτες.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για τη συμμετοχή σας στη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Royal.
Ο ιερός σκοπός, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, τα καταπληκτικά μουσικά σύνολα έδωσαν παλμό, χαρά, συγκίνηση και απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Το Καραμανδάνειο, το μόνο αμιγώς παιδιατρικό Νοσοκομείο εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής αξίζει να εκσυγχρονιστεί γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Πρέπει να είναι υγιή και να έχουν πάντα την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Σαν άνθρωποι, σαν γονείς αλλά και σαν Πατρινοί πολίτες έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το έργο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού Προσωπικού του Νοσοκομείου που καθημερινά υπερβάλει εαυτόν.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα και πάνω από το αναμενόμενο. Ζητούμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία, θεωρούμε όμως ότι άξιζε τον κόπο γιατί ο σκοπός επετεύχθη.
Ευχαριστούμε τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για την παρουσία τους και για την υπόσχεσή τους να συνδράμουν το Νοσοκομείο μας, το Λύκειο Ελληνίδων για την εκπληκτική παρουσία τους. Η βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Σπύρου Σκιαδαρέση συγκλόνισε τους παρευρισκομένους με τα άσματα που έψαλλαν για την Μητέρα όλων μας την Παναγία. Περισσότερα από 70 παιδιά της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την Διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου Αραβαντινού συγκίνησαν τους θεατές αλλά και το Πριγκιπικό Ζεύγος της Σερβίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το τέλος του προγράμματος της Παιδικής Χορωδίας η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος ανέβηκαν στην σκηνή και συνεχάρησαν τόσο την διευθύντρια της χορωδίας όσο και τα παιδιά που χάρισαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η βραβευμένη μας Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με την καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Βάγια Ζεππάτου ταξίδεψαν το κοινό σε άλλες εποχές και φυσικά ο διεθνούς φήμης βαρύτονος κ. Νικόλας Καραγκιαούρης με την εξαιρετικά πολυδουλεμένη φωνή του και το εξαιρετικό ταμπεραμέντο του. Η πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας κ. Κατερίνα Λέχου μάγεψε τους παρευρισκομένους κατά την διάρκειας της απαγγελίας της με το απόσπασμα από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη. Την κα Ράνια Θρασκιά και τον Κωνσταντίνο Φλαμή για την παρουσίαση, τον Όμιλο Ρέστη και την παρουσιάστρια κα Κατερίνα Καινούργιου. Τους χορηγούς μας Ενόρασις, UNISOL, Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών αλλά και πολλούς ακόμα που ήταν δίπλα μας. Ιδιαίτερα όμως, όλους όσους μας στήριξαν με την παρουσία τους.
Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και μοίρασε αγάπη
Μετά την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης της Ένωσης Γυναικών Πάτρας για τη γιορτή της μητέρας η οποία είχε ως σκοπό την ενίσχυση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, επισκέφθηκαν νωρίς το επόμενο πρωί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και διεπίστωσαν ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις του και με μεγάλη συγκίνηση υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Πάτρα με γεμάτα τα χέρια για μια ακόμα φορά, ενώ θα παραχωρήσει ήδη σημαντικά μηχανήματα χρήσιμα για το Νοσοκομείο μας. Συνεχάρη την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Πάτρας κα Άννα- Μαρία Ρογδάκη για την πρωτοβουλία ενώ ευχαρίστησε την αν. Διοικήτρια και το προσωπικό του Νοσοκομείου κα Αικ. Γατοπούλου για τη θερμή υποδοχή. Επίσης μοίρασε δωράκια στα παιδιά που συνάντησε. Όπως άλλωστε δήλωσε η ίδια η πριγκίπισσας Αικατερίνη που μας έκανε εντύπωση: «Η κορώνα δεν βρίσκεται πάντα στο κεφάλι ενός εστεμμένου, αλλά στην καρδιά…».

Leave your comment